Werkwijze

Kennismakingsconsult

Om te beginnen zal er in het eerste vrijblijvende kennismakingsconsult een korte uitleg worden gegeven over de methode die gehanteerd zal worden. Ook is er ruimte om jouw motivatie en ervaringen met gezond eten/afvallen te vertellen.

De week die op het consult volgt zal er een eetdagboek bijgehouden moeten worden, daar wordt in het kennismakingsconsult de nodige uitleg over gegeven. Je gegevens worden genoteerd en ik zal mijn tarieven voorleggen. Aan het eind van het consult (als je besluit om gebruik te maken van Samen op gewicht) zal er een nieuwe afspraak worden gemaakt. Dit wordt dan het begin-consult.

afvallen door te bewegen

Begin-consult

In het begin-consult gaan we samen je eetdagboek nauwkeurig bestuderen. In elk consult zal er worden gewogen en de middelomtrek worden opgemeten. Bij het begin-consult zullen we aan de hand van deze gegevens en je BMI bepalen wat voor jou een mooi streefgewicht is.

Vaak kan je al afvallen door een paar kleine aanpassingen, zodat er zo dicht mogelijk bij jouw eetgewoontes gebleven kan worden. In het begin-consult zal besproken worden hoe het streefgewicht bereikt gaat worden. Het uiteindelijke doel is dat je zelf betere keuzes gaat maken en zo op een goede manier met voeding leert omgaan. Ook je mate van beweging komt aan de orde; dit is ook van belang bij een gezonde levensstijl.

Afvallen tips

In de consulten die volgen bespreken we de dag/weekmenu’s, die samen op maat worden gemaakt en worden de gegevens van het wegen en meten genoteerd. Er zullen tips en trucs gegeven worden voor het afvallen (bijvoorbeeld hoe om te gaan met verjaardagen, vakanties, etentjes) en als er vragen zijn kunnen die tijdens de consulten gesteld worden. Wanneer er moeilijke momenten zijn, of vragen die je al voor het volgende consult beantwoord wilt hebben dan kan je me ook altijd mailen.

Streefgewicht 

Is je streefgewicht bereikt? Dan komt de volgende uitdaging; op gewicht blijven. Als er behoefte aan is kan er gekozen worden om (bijvoorbeeld eens per maand) een vervolgconsult te doen. Tijdens dit consult wordt er wederom gekeken naar de middelmaatomtrek en het gewicht om zo een stok achter de deur te houden.

Samen online afvallen

Er kan ook gekozen worden voor samen online afvallen. Op dezelfde manier, alleen dan via email contact gaan we de kilo’s aanpakken.
Het programma bestaat uit tien weken, waarin er optioneel drie weeg/meetmomenten zullen zijn. In de eerste week is er dan een weeg/meetmoment, in de vijfde week en in de laatste week is er nog een optie voor een laatste weeg- en middelomtrek meting zodat er gekeken kan worden wat het eindresultaat is en of je tevreden bent over het proces van afslanken. Je kan er ook voor kiezen zelf te meten en wegen en deze informatie via de email door te sturen, zodat alles via de mail gaat. Elke week zal er een weekmenu op jouw behoefte (aan de hand van het eetdagboek dat dan al is ingevuld) worden gemaakt zodat het afvallen op jouw voorkeuren wordt afgestemd. Wanneer er vragen zijn worden die beantwoord via de mail.