Nieuws

Afbeelding van portie op verpakking helpt bij inschatten van de portie

Mensen eten minder uit een verpakking snacks wanneer ze een afbeelding van een aanbevolen portie zien. Slechts het aantal grammen van een portie vermelden werkt niet. Dit blijkt uit promotieonderzoek van Iris Versluis van Erasmus Universiteit Rotterdam. Portiegrootte-effect Het is al langer bekend dat grotere porties en verpakkingen zorgen voor het portiegrootte-effect: we zijn geneigd om meer te eten als we iets …

Lees verder

Is groenten bakken gezonder dan groenten koken?

Is groenten bakken gezonder dan groenten koken? Hoe gezond je eet, ligt niet alleen aan het product, maar ook aan de bereidingswijze. Het is deels gezonder om groenten te bakken dan te koken, zeggen Spaanse wetenschappers. Het Voedingscentrum adviseert om te variëren tussen bijvoorbeeld koken, stomen, bakken en bereiden in de oven. De Universiteit van Granada in Spanje deed onderzoek …

Lees verder

Pagina %HUIDIGE_PAGINA% van %TOTAAL_PAGINA'S%«12345»10...Last »